Η BOSS-PCH με τριακονταετή εμπειρία λειτούργησε ως κινητήριος δύναμη να γίνουν οι φιλοδοξίες μας πράξη και να σας παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο του IPM & Food Technology
Ο «αυτοέλεγχος» ασφάλειας των τροφίμων είναι υποχρεωτικός για όλες τις εταιρείες που χειρίζονται τρόφιμα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΚΥΑ 487/2000 και τον Κανονισμό της ΕΕ 852/2004.
Η ανυπαρξία ή ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου είναι μια από συχνές παραβάσεις που διαπιστώνει ο ΕΦΕΤ στους ελέγχους του και επιφέρει χρηματικό πρόστιμο.
Η εταιρία μας σας παρέχει την υπηρεσία «αυτοελέγχου» τροφίμων, με την οποία μπορείτε τηρείτε τις ισχύουσες απαιτήσεις της νομοθεσίας (νέες Υγειονομικές Διατάξεις, Κανονισμούς ΕΕ, Κώδικα Τροφίμων, και τους οδηγούς Ορθής Πρακτικής και περιλαμβάνουν:
Με τον «αυτοέλεγχο» μια επιχείρηση που
μπορεί να ελέγχει :
1. Τους Προμηθευτές (Είναι αξιόπιστοι; διαθέτουν τα κατάλληλα πιστοποιητικά;)
2. Τις Α’ και Β’ Ύλες & τα Υλικά Συσκευασίας (Είναι κατάλληλες;, υπάρχουν κριτήρια παραλαβής;)
3. Την Αποθήκη (Ελέχθησαν οι θερμοκρασίες, οι ημερομηνίες λήξης και η ποιότητα των υλικών;)
4. Τα Ψυγεία και καταψύξεις (ελέγχονται οι θερμοκρασίες τους;-πως τακτοποιούνται;)
5. Την Απόψυξη (πως γίνεται;)
6. Τις Σαλάτες και τα ωμά λαχανικά (Απολυμαίνονται;)
7. Τα Έτοιμα τρόφιμα (ελέγχονται οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό τους;)
8. Τη Διατήρηση εν θερμώ (ελέγχεται η θερμοκρασία του μπεν- μαρί;)
9. Την Κρύα κουζίνα – γλυκά (ελέγχεται η θερμοκρασία κατά τη συντήρησή τους;)
10. Τις Επιμολύνσεις (τηρούνται οι προφυλάξεις;)
11. Το Προσωπικό (βιβλιάρια υγείας; Στολές; Σκούφοι; Εκπαίδευση;)
12. Την Εκπαίδευση (έχει γίνει η βασική εκπαίδευση στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων του προσωπικού και του υπευθύνου των 10 & 20 ωρών, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 14708/2007;)
13. Τους Καθαρισμούς (υπάρχει πρόγραμμα καθαρισμών;)
14. Τα Απορρίμματα (τα χειρίζονται αποτελεσματικά;)
15. Το Νερό (ελέγχονται σε τακτική βάση οι παροχές του;)
16. Τα Έντυπα (συμπληρώνονται;)
17. τον Έλεγχο των κρίσιμων σημείων και των προαπαιτούμενων (τεκμηριώνεται με αρχεία;)
18. Οι Εγκαταστάσεις (κατάσταση; συντήρηση; ελλείψεις;)
19. Οι Μυοκτονίες- απεντομώσεις (γίνονται σε τακτική βάση; είναι αποτελεσματικές;)
20. Υπάρχει το «Σχέδιο HACCP» (δηλ. γραπτή μελέτη και ανάλυση των κινδύνων με βάση το σύστημα HACCP;)
Η BOSS-PCH με τριακονταετή εμπειρία λειτούργησε ως κινητήριος δύναμη να γίνουν οι φιλοδοξίες μας πράξη και να σας παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο του IPM & Food Technology
© 2023 BOSS PCH. ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ | ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ | ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ | ΜΕΛΕΤΕΣ HACCP. Powered by WebDots
